Zamknij

Kuchnia i ludzie

07:46, 17.12.2021 | .
Skomentuj
REKLAMA

Czym byłaby rzeczywistość bez grona przyjaciół i wyśmienitej kuchni, która niejednokrotnie jest towarzyszką naszych wspólnych spotkań. W cyklu „Kuchnia i ludzie” prezentujemy Wam przepisy od najlepszych Szefów kuchni. Mamy nadzieję, że natchnie Was to kulinarną inspiracją.

 

Dziś na naszych łamach zaprezentujemy przepis na kaczkę z pyzami i modrą kapustą od Szefa kuchni w restauracji „U Mocnego”.

Restauracja „U Mocnego” specjalizuje się w kuchni polskiej, której dania przygotowywane są ze świeżych produktów od lokalnych dostawców bez dodatków konserwantów.

W grudniu restauracja „U Mocnego” serdecznie zaprasza do skorzystania z oferty cateringu wigilijnego dla firm i osób prywatnych.

Najsmaczniejsze dania kuchni świątecznej już teraz na wyciągniecie ręki.

 

Składniki:

 

Kaczka 2 kg

majeranek 2 łyżki

czosnek 5 ząbków

sól morska 2 łyżeczki

olej 1 łyżka

papryka czerwona słodka 1/2 łyżeczki

pieprz 1/2 łyżeczki

jabłko winne 3 szt.

majeranek suszony 1/2 łyżeczki

 

Przygotowanie:

Kaczkę 2kg natrzeć solą, papryką słodką ,pieprzem, majerankiem, czosnkiem w środku i na zewnątrz, przesmarować oliwą przed pieczeniem, jabłka pokroić i przyprawić majerankiem.

 

Piekarnik nagrzać do temperatury 230 stopni ,piec przez 1/2 godz bez przykrycia, następnie zamknąć pokrywką i zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez 2 godziny.

 

Życzymy smacznego i wesołych Świat Bożego Narodzenia!

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%