Kuchnia i ludzie
Czym byłaby rzeczywistość bez grona przyjaciół i wyśmienitej kuchni, która niejednokrotnie jest towarzyszką naszych wspólnych spotkań? W cyklu „Kuchnia i ludzie” prezentujemy Wam przepisy od najlepszych Szefów kuchni. Mamy nadzieję, że natchnie Was to kulinarną inspiracją.
F…ing Delicious” to nie tylko nazwa restauracji, to pierwsza myśl, która nasunie Ci się po skosztowaniu serwowanych tam dań. Przeszklona kuchnia sprawia, że jesteśmy świadkami spektakularnego live cookingu w wykonaniu bezkompromisowych kucharzy, którzy najlepiej czują się, tworząc odważne kompozycje smakowe.
STĄD WŁAŚNIE JEST NASZ DZISIEJSZY GOŚĆ I JEGO NIETUZINKOWY PRZEPIS
Filip Cwojdziński to Szef kuchni w F...ing Delicious, który szkołę gastronomiczną ukończył w 2002 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w hotelach I restauracjach w Polsce, Irlandii, Chorwacji I Wielkiej Brytanii wyróżnonych gwiazdkami Michelina I Rossetkami (AA).
Poza pasją do gotowania od najmłodszych lat interesuje się I trenuje boks. Życiowe I zawodowe motto Filipa “Sukces wymaga poświęceń” podkreśla jego cechy jakimi są upór I determinacja.
Przepis : Gnudi/pasternak/szpinak/kurki/szałwia/ricotta/parmezan
Składniki:
1 kg roccoty
200 g parmezanu
Sól
200 g semoliny
Gałka muszkatałowa
Wykonanie:
Smacznego!
Poleca Filip Cwojdziński
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz