Zamknij

Przepis na krem z dyni

11:18, 10.10.2021
Skomentuj

Przy okazji weekendu przedstawiamy Wam przepis na krem z dyni z „Gościńca pod brzozami”.

„Gościniec pod brzozami” to wyjątkowe stylowe i eleganckie wnętrza restauracji hotelowej. Gościniec specjalizuje się w organizacji przyjęć okolicznościowych takich jak: wesela, bankiet, szkolenia oraz stypy.

Dwie sale są w stanie pomieścić do 70 osób (pierwsza sala może przyjąć do 25 osób, druga do 45 gości).

Przepis na krem z dyni

Składniki:

- dynia 2 kg

- marchew 0, 4 kg

- cebula 1 szt

- czosnek 2 ząbki

- mleczko kokosowe 0,5l

oliwa z oliwek 0,1 l

imbir świeży

śmietana 0,1l

bulion drobiowy 0,1 l

pestki dyni

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dynie czyścimy z pestek i kroimy na kawałki, układamy na blachę (skórą do blachy), skrapiamy oliwą i razem z marchwią pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 min

Dynie obieramy ze skóry. Cebulę, czosnek kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, dodajemy dynię, marchew, następnie podlewamy bulionem i dusimy. Pod koniec dodajemy starty imbir oraz mleko kokosowe. Miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem.

Podajemy z prażonymi pestkami dyni.

Smacznego!

Gościniec Pod Brzozami

ul. Malwowa 148

60-185 Skórzewo

618143524

696102252

www.podbrzozami.pl

[email protected]

HOTEL - RESTAURACJA- PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%