Przy okazji weekendu przedstawiamy Wam przepis na krem z dyni z „Gościńca pod brzozami”.
„Gościniec pod brzozami” to wyjątkowe stylowe i eleganckie wnętrza restauracji hotelowej. Gościniec specjalizuje się w organizacji przyjęć okolicznościowych takich jak: wesela, bankiet, szkolenia oraz stypy.
Dwie sale są w stanie pomieścić do 70 osób (pierwsza sala może przyjąć do 25 osób, druga do 45 gości).
Przepis na krem z dyni
Składniki:
- dynia 2 kg
- marchew 0, 4 kg
- cebula 1 szt
- czosnek 2 ząbki
- mleczko kokosowe 0,5l
oliwa z oliwek 0,1 l
imbir świeży
śmietana 0,1l
bulion drobiowy 0,1 l
pestki dyni
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Dynie czyścimy z pestek i kroimy na kawałki, układamy na blachę (skórą do blachy), skrapiamy oliwą i razem z marchwią pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 min
Dynie obieramy ze skóry. Cebulę, czosnek kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, dodajemy dynię, marchew, następnie podlewamy bulionem i dusimy. Pod koniec dodajemy starty imbir oraz mleko kokosowe. Miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem.
Podajemy z prażonymi pestkami dyni.
Smacznego!
Gościniec Pod Brzozami
ul. Malwowa 148
60-185 Skórzewo
618143524
696102252
HOTEL - RESTAURACJA- PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz